Aktiviteter

Foreningsjagt

Vi afholder hver år 4 foreningsjagter.  Nogle af vores jagter bliver arrangeret sammen med Klemesker jagtforening.

Foreningsjagterne for I år er :

Aktivitetsprogram for 2022

  1. Plantagejagt i Pedersker. Fredag den 4/11 kl. 9.00.

      Ølenevej Pedersker plantage.

Der afholdes fællesjagt i plantagen sammen med Klemensker Jagtforening. Der vil være en lille pause ude i skoven, hvor der serveres en tallerken varm suppe og lidt til halsen. Der vil blive sørget for transport mellem såterne. Efter jagten køres til Klemenskes jagthytte, hvor der vil være jagt- parade. Dagen afsluttes med medbragt madpakke efterfulgt af den traditionelle kaffe, kringle og lagkage. Tilmelding til jagten mailes til info@knudskerjagtforening.dk eller kontakt bestyrelsen senest den 28/10.

På denne jagt, må du invitere 1 gæst med.

Tilmelding

    2. Plantagejagt i Pedersker. Lørdag den 26/11 kl. 9.00.

     Ølenevej Pedersker plantage.

Der afholdes fællesjagt i plantagen sammen med Klemensker Jagtforening. Der vil være en lille pause ude i skoven, hvor der serveres en tallerken varm suppe, og lidt til halsen. Der vil blive sørget for transport mellem såterne. Efter jagten køres til Klemensker Jagtforenings jagthytte, hvor der vil være jagtparade. Dagen afsluttes med medbragt madpakke efterfulgt af den traditionelle kaffe, kringle og lagkage.

Tilmelding til jagten, kontakt bestyrelsen senest den 19/11.

På denne jagt, må du invitere en gæst med.

 

    3. Julejagt i Pedersker. Tirsdag den 28/12 kl. 10.00.

    Ølenevej Pedersker plantage.

Der afholdes julejagt i plantagen. Efter jagten siger vi tak for året der er gået. Foreningen er vært med en øl eller vand. Tag evt. selv kaffe og kage med.

Tilmelding til jagten eller kontakt bestyrelsen senest den 20/12.

På denne jagt, må du invitere 2 gæster med. 

 

    4.Plantagejagt Hasle. Lørdag den 21/1 kl. 10.00.

    ”Hvide hus” Fælledvej 98, Hasle.

Der afholdes jagt i plantagen. Efter jagten kører vi tilbage til ”Hvidehus”, hvor vi afholder jagtparade. Efter jagtparaden går vi ind for at spise vores medbragte madpakke. Drikkelse kan købes som sædvanligt. Derefter serveres den traditionelle kringle, lagkage og kaffe.

Tilmelding til jagten, eller kontakt bestyrelsen senest den 15/1.

På denne jagt, må du invitere 2 gæster med.

 

     5. Fælles trykjagt på Dåvildt lørdag den 14. januar 2022.

Knudsker Jagtforening. Klemensker jagtforening.  Aaker og Åkirkeby jagtforening. Allinge Sandvig jagtforening. Østbornholm jagtforening. Der vil være lodtrækning blandt dem der ønsker at deltage. Tilmelding og nærmere information kommer senere.   

Bukkejagt

Det er muligt at gå på bukkejagt på vores jagtområde i Pederske plantage. Vi har opstillet hochsitz, og booking foregår efter først til mølle princip.

Bukkejagten

Der kan kun søges om 3 sammenhængende dage. (Mandag, tirsdag, onsdag) eller (torsdag, fredag, lørdag). Hvis man skyder en buk, er jagtperioden slut. Der skal gives besked umiddelbart efter, til et medlem af bestyrelsen. Når der sammenlagt er skudt 3 dyr, stopper bukkejagten i plantagen for i år.

Når du har booket din plads, aftales de nærmere betingelser med kassereren ( Jan Jensen mobil: 2679 0316 )  eller formanden ( Tim Lambrecht mobil: 3018 2376 )

 NB! Der skal være foretaget indskydning på bane med riflen samme år, jagt må kun foregå fra de anviste stiger/tårne. 

Tilmelding kan foretages fra den 1. april på hjemmeside eller til Jan Jensen. NB! Se her for pladser. Jagten er personlig, og kan ikke overdrages til en anden person.

Bemærk! Der må ikke drives jagt på søn- og helligdage.

 

Oplevelser fra bukkejagten 2020

Jeg havde bukkejagten i Ølene 2 dage, efter Kr. Himmelfartsdag. Jeg havde været ude og kigge et par gange men kunne kun finde den ene skydestige (den overfor fugletårnet). Takket være Jan, (der stillede op Kr. Himmelfartsdag!) fik jeg vist den anden. Jeg var i skoven kl. 4:30 fredag morgen og gik stille ned imod stigen overfor fulgetårnet. På Rævebakkevejen gik en stor rå og essede og jeg satte mig ned for at se om der skulle være en buk med. Det var der ikke, så efter ca. 10 minutter gik jeg ned og satte mig i stigen. Der var en masse aktivitet i området nord for stigen hvor skoven er ved at gro op, men det viste sig efterhånden det udelukkende var dådyr. Der drev mindst to grupper på 7-9 dyr rundt, i den ene af grupperne var 2 helt hvide dyr.

Bortset fra dådyrene, tyrekalvene og frøerne ved den lille sø, hørte og så jeg ikke noget resten af morgenen. Jeg gik ned fra stigen og bevægede mig op i den nordlige del af terrænet hvor jeg overraskede nogle traner der gik på sporet der går igennem skoven fra Jagtvejen. Efter en god times tid gik jeg tilbage imod bilen, men bestemte mig for at pürsche igennem skoven fra Rævebakkevejen tilbage imod jagthytten hvor bilen stod. Efter at være kommet ca. 50 meter ind i skoven rejser en buk sig 15 meter foran mig og styrter direkte væk fra mig. Han må have ligget og sovet siden jeg kunne komme så tæt på. Ingen chance for et rimeligt skud.

Jeg tager ud igen om aftenen men ser ikke andet end et par kaniner og en lille rå.

Næste morgen småregner det, med udsigt til mere regn i løbet af dagen men jeg tager ud i håb om at regnen ikke bliver så kraftig som DMI siger. Da jeg kommer ud, parkerer jeg ved jagthytten og går ned ad jagtvejen for at komme til stigen. Tyve meter inde af sporet der fører ind til stigen, står et rådyr med hovedet nede inde i bevoksningen. Jeg står og sigter på det længe, men da hovedet kommer op, viser det sig at være en rå. Vi hilser på hinanden og jeg går ned til stigen. Tyve minutter senere åbner himlen sig og jeg kravler ned fra stigen og går en tur rundt i terrænet indtil jeg er gennemblødt. Om aftenen regner det stadig, men jeg tager ud for at få de sidste på timer med. Med en time tilbage af skydetiden bryder solen igennem og jeg får en fantastisk smuk afslutning på denne omgang bukkejagt.

Da jeg kører hjemad og er ved at komme ud af skoven, springer en stor flot buk over vejen. Forhåbentlig er han derude endnu og forhåbentlig får jeg en chance mere i løbet af sæsonen.

Knæk og bræk

Kjartan

Jeg var kun ude og kikke på jagten i går.
I dag var jeg ude på jagten 4.55.
Jeg parkerede ved Rævebakkevej, jeg pürschede ned mod stigen.
Jeg kom ud 30 meter til venstre for stigen.
Ca 130 M. Nede af stien gik en buk, jeg listede ind i skoven og gik 20 meter nærmere bukken.
Ude på stien igen fik jeg sat skydestokken op.
Bum og så la bukken der.
Ikke stor men med lidt god vilje er det en ulig seksender.
Der gik 13 minutter fra jeg forlod bilen til jeg kunne gå til bukken.
Kort men dejlig oplevelse.
Per Kristiansen

Hej alle sammen
Først tillykke til Per med bukken.
Havde jagten den 28.29. og30. Torsdag kom jeg slet ikke på jagt
Fredag så jeg ingen ting morgen og aften.
Lørdag i det sydlige tårn om morgenen så jeg en då der kom ud på sporet,kikkede sig omkring og gik tilbage igen.
Når jeg gik tilbage til bilen så jeg 3 dåhjorte der lå hvilede sig oppe i de høje graner.
På vej hjem ser jeg bagdelen af et rådyr i den nordlige ende, hvor der er lavet noget udtynding.
Lørdag aften sidste chance.
Sætter mig i det område hvor jeg så dyret, måske det var en buk.
Kl. 20.40 kommer han frem 60m. fra mig, en fin lille seksender.
Hver gang han står stille er det bag et træ , han kommer hen til et spor som han tager i 2 spring jeg fløjter og han stopper øjeblikkelig.
Skudet går og han forender på stedet.
solen står lavt i mellem træerne og der ligger han den røde sommer buk , en smuk aften.
Det kan da ikke blive bedre.
Fortsat knæk og Bræk til jer alle.
De bedste sommerhilsner Jan Olsen

Oplevelser fra bukkejagten 2017

Kom i rigtig god tid mandag morgen D. 22/5, og allerede på vej ned igennem skoven så jeg de første dyr, hvor der blandt andet stod en mindre buk samt en rå helt oppe ved jagthytten. Da jeg fik parkeret bilen og listede ind af skovvejen, blev der jævnligt holdt øje, idet Jan Olsen havde snakket om en lidt speciel buk, som oftest kom om morgen. Ganske rigtigt så stod han der også, og riflen kom på skydestokken. Situationen var god, og kunne sagtens afgive skud, men tøvede da en kende når jagten endnu var ung. Bukken travede væk og jeg kom på plads i stigen. Så flere dyr i løbet af morgen, hovedsageligt råer, men en enkelt mindre gaffelbuk kom da også til syne, “den store” forblev væk.

Aftenen forløb meget rolig, intet råvildt blev set, men et par dåhjort kom frem, ikke så betagende som ellers da de er ved at sætte nyt gevir.

Onsdag morgen stod den på jagt igen, og på vej ind af skovvejen fik jeg øje på et dyr helt henne ved fugletårnet, det var bukken. Kom på plads i stigen og sad og betragtede ham og en rå i time hvor de imens kom tættere på. Konstaterede at der ikke var tale om et prægtigt top-trofæ, men alligevel en fin buk. Som tiden gik og de kom tættere på, besluttede jeg derfor kun at skyde hvis han kom tæt nok på, så jeg kunne bedømme ham ordentligt. Tilsidst kom de så tæt på, at de næsten stod på vejen 50-60 meter, og besluttede for at afgive skud, men idet samme gik han til skovs. Sidder for en kort stund og ærger mig lidt, da det pludselig rasler i krattet og jeg ser bukken er på vej ud af skoven. Riflen kommer op, forstørrelsen ned, og lige idet han træder ud siger det knald og han vælter om på vejen kun 8 meter fra stigen.

Thomas Anker

Oplevelser fra bukkejagten 2016

Første dag i stigen længst væk fra fugletårnet, en rå går og esser 20 m. fra mig.
Næste dags morgen i den anden stige sker der ingenting, men på vej til bage til bilen
ser jeg en buk i engen i den anden ende som går ind i skoven.
Sidste dag er slagplanen lagt. sidder ikke langt fra hvor jeg så ham sidst.
Kl 6 kommer han ud, men alt for langt ude til mig, ned på maven i det dugvåde græs.
efter 25 m. rejser jeg hovedet for at se hvor han er.
Væk. nu går han i skoven og skælder ud.
Kan så køre hjem sidste dag med skældud og våd på maven.
tak for 3 dejlige dage i pedersker plantage.
Et fantastisk naturseneri når solen står op i morgendis og fuglene i ølene vågner.
Et stort tillykke til Thomas med Bukken.

De bedste sommer hilsner
Jan Olsen

Hej. Jeg var så heldig at skyde en seksender igår mandag ( morgen ) kl 06.15. Han blev nedlagt i græsengen hvor vi flyttede den ene skydestige. Han kom selvfølgelig ud i det fjerneste hjørne, så efter en tur på maven et stykke ind i engen, så blev skuddet afgivet på 159 meter, og bukken gik ca 30 meter på et fin hjertekugle.

Vh Thomas anker

Hej Alle.

Efter de første 14 dage af Maj med fantastik sommervejr må man godt indrømme at vejret tog et temmeligt skift til opstarten af årets bukkejagt. Jeg kørte til Åker første morgen, vinden stod lige ind i ansigtet samt med regnbyger som gjorde udsynet ringe. Buk var der, den kom gående bag mig og fik selvfølgelig fært af mig, hvorefter den forsvandt. Tirsdag morgen var vejret en smule bedre ,så jeg valgte tårnet nærmest Ølnevej her kunne jeg køre hen og holde lige ved siden af tårnet, for derefter at gå lige op i tårnet. Efter en halv times tid kommer der et stykke råvildt inde fra resevatet som kommer ind over stykket. Det viser sig at være en lille seksender med meget små sprosser, så den fik lov at passere ( den kom samme vej Onsdag morgen også ) Tirsdag aften satte jeg mig i det andet tårn, ca klokken halv 19 kommer der en bil kørerne med en stige på en trailer, yderliger en bil ankommer og stopper ud for tårenet jeg sidder i. Efter et kort øjeblik kommer der folk gående ind mod mig med stigen, den anbringer de op ad et træ ca 50 meter fra mig. Når man kigger op på træet kan man godt se at dette er nummeret, så de skulle sikkert ringemærke fugleunger. Efter en times tid forlod de pladsen, men der kom ikke noget råvildt ud denne aften. Jeg ved at der også går en buk ud mod ølenevej i bøgerne, den har kun en stang den anden hænger løst ned over øjnene. Jeg må indrømme at det er et smukt område med masser af fugleliv, at der ikke var meget råvildt til syne kan skyldtes mange ting.

Knæk og bræk til de efterføgende Jæger.

Venlig hilsen Johnny kofod.

Andejagt

Vi var i onsdags 6 jægere mødt med 3 hunde, hvilket var glædeligt. Vi havde den sidste time af jagten et rigtig fint træk og der blev afgivet 18-20 skud hvor der efterfølgende lå 5 ænder på paraden. Alle ænder der faldt ned blev apporteret, så vi drak en øl med god samvittighed.

Venlig hilsen Thomas.

 

 

© 2024 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/