Bukkejagt

Det er muligt at gå på bukkejagt på vores jagtområde i Pederske plantage. Vi har opstillet hochsitz, og booking foregår efter først til mølle princip.

Yderlige beskrivelser og dato’er samt tilmelding foregår under de enkelte jagt arrangementer.
Se og tilmeld dig vores arrangementer her.

Bukkejagten

Der kan kun søges om 3 sammenhængende dage. (Mandag, tirsdag, onsdag) eller (torsdag, fredag, lørdag). Hvis man skyder en buk, er jagtperioden slut. Der skal gives besked umiddelbart efter, til et medlem af bestyrelsen. Når der sammenlagt er skudt 3 dyr, stopper bukkejagten i plantagen for i år.

Når du har booket din plads, aftales de nærmere betingelser med formanden ( Tim Lambrecht mobil: 3018 2376 ) eller kassereren ( Jan Jensen mobil: 2679 0316 )

 NB! Der skal være foretaget indskydning på bane med riflen samme år.

Tilmelding kan foretages fra den 1. april på hjemmeside eller til Jan Jensen. NB! Se her for pladser. Jagten er personlig, og kan ikke overdrages til en anden person.

Bemærk! Der må ikke drives jagt på søn- og helligdage.

Oplevelser fra bukkejagten 2017

Kom i rigtig god tid mandag morgen D. 22/5, og allerede på vej ned igennem skoven så jeg de første dyr, hvor der blandt andet stod en mindre buk samt en rå helt oppe ved jagthytten. Da jeg fik parkeret bilen og listede ind af skovvejen, blev der jævnligt holdt øje, idet Jan Olsen havde snakket om en lidt speciel buk, som oftest kom om morgen. Ganske rigtigt så stod han der også, og riflen kom på skydestokken. Situationen var god, og kunne sagtens afgive skud, men tøvede da en kende når jagten endnu var ung. Bukken travede væk og jeg kom på plads i stigen. Så flere dyr i løbet af morgen, hovedsageligt råer, men en enkelt mindre gaffelbuk kom da også til syne, “den store” forblev væk.

Aftenen forløb meget rolig, intet råvildt blev set, men et par dåhjort kom frem, ikke så betagende som ellers da de er ved at sætte nyt gevir.

Onsdag morgen stod den på jagt igen, og på vej ind af skovvejen fik jeg øje på et dyr helt henne ved fugletårnet, det var bukken. Kom på plads i stigen og sad og betragtede ham og en rå i time hvor de imens kom tættere på. Konstaterede at der ikke var tale om et prægtigt top-trofæ, men alligevel en fin buk. Som tiden gik og de kom tættere på, besluttede jeg derfor kun at skyde hvis han kom tæt nok på, så jeg kunne bedømme ham ordentligt. Tilsidst kom de så tæt på, at de næsten stod på vejen 50-60 meter, og besluttede for at afgive skud, men idet samme gik han til skovs. Sidder for en kort stund og ærger mig lidt, da det pludselig rasler i krattet og jeg ser bukken er på vej ud af skoven. Riflen kommer op, forstørrelsen ned, og lige idet han træder ud siger det knald og han vælter om på vejen kun 8 meter fra stigen.

Thomas Anker

Oplevelser fra bukkejagten 2016

Første dag i stigen længst væk fra fugletårnet, en rå går og esser 20 m. fra mig.
Næste dags morgen i den anden stige sker der ingenting, men på vej til bage til bilen
ser jeg en buk i engen i den anden ende som går ind i skoven.
Sidste dag er slagplanen lagt. sidder ikke langt fra hvor jeg så ham sidst.
Kl 6 kommer han ud, men alt for langt ude til mig, ned på maven i det dugvåde græs.
efter 25 m. rejser jeg hovedet for at se hvor han er.
Væk. nu går han i skoven og skælder ud.
Kan så køre hjem sidste dag med skældud og våd på maven.
tak for 3 dejlige dage i pedersker plantage.
Et fantastisk naturseneri når solen står op i morgendis og fuglene i ølene vågner.
Et stort tillykke til Thomas med Bukken.

De bedste sommer hilsner
Jan Olsen

Hej. Jeg var så heldig at skyde en seksender igår mandag ( morgen ) kl 06.15. Han blev nedlagt i græsengen hvor vi flyttede den ene skydestige. Han kom selvfølgelig ud i det fjerneste hjørne, så efter en tur på maven et stykke ind i engen, så blev skuddet afgivet på 159 meter, og bukken gik ca 30 meter på et fin hjertekugle.

Vh Thomas anker

Hej Alle.

Efter de første 14 dage af Maj med fantastik sommervejr må man godt indrømme at vejret tog et temmeligt skift til opstarten af årets bukkejagt. Jeg kørte til Åker første morgen, vinden stod lige ind i ansigtet samt med regnbyger som gjorde udsynet ringe. Buk var der, den kom gående bag mig og fik selvfølgelig fært af mig, hvorefter den forsvandt. Tirsdag morgen var vejret en smule bedre ,så jeg valgte tårnet nærmest Ølnevej her kunne jeg køre hen og holde lige ved siden af tårnet, for derefter at gå lige op i tårnet. Efter en halv times tid kommer der et stykke råvildt inde fra resevatet som kommer ind over stykket. Det viser sig at være en lille seksender med meget små sprosser, så den fik lov at passere ( den kom samme vej Onsdag morgen også ) Tirsdag aften satte jeg mig i det andet tårn, ca klokken halv 19 kommer der en bil kørerne med en stige på en trailer, yderliger en bil ankommer og stopper ud for tårenet jeg sidder i. Efter et kort øjeblik kommer der folk gående ind mod mig med stigen, den anbringer de op ad et træ ca 50 meter fra mig. Når man kigger op på træet kan man godt se at dette er nummeret, så de skulle sikkert ringemærke fugleunger. Efter en times tid forlod de pladsen, men der kom ikke noget råvildt ud denne aften. Jeg ved at der også går en buk ud mod ølenevej i bøgerne, den har kun en stang den anden hænger løst ned over øjnene. Jeg må indrømme at det er et smukt område med masser af fugleliv, at der ikke var meget råvildt til syne kan skyldtes mange ting.

Knæk og bræk til de efterføgende Jæger.

Venlig hilsen Johnny kofod.